Content Studio

UPDATE

Content Studio

Kieskeurig Magazine
Hoewel Kieskeurig Magazine qua vorm en inhoud sterker en sterker wordt (ook in oktober weer met edities over wearables en smartphones) blijkt dat deze kwalitatieve groei zich niet voldoende vertaalt in meer lezers en kijkers. Waarom niet? Nou, voornamelijk SEO. Instant Magazine, de tool waar het magazine op draait, wordt onvoldoende door Google geïndexeerd, waardoor de content organisch simpelweg weinig verkeer kan trekken. Dat moet (en kan) anders. Deze week starten we dan ook een test met een volledige web based-versie van het nieuwe Smartphone-nummer. Deze wordt op dezelfde manier uitgerold en aangejaagd, waarna we - data driven - keuzes kunnen maken over de nieuwe, betere vorm van het
Kieskeurig Magazine.


Branded content

Verder draaide de videoproductie in oktober op volle toeren en bewijst Jira zich meer en meer als een onmisbare tool in de planning van dit alles. Met name de producties voor branded content worden kwalitatief van een steeds hoger niveau. Bol.com, Nikon, Bitdefender, Panasonic, Denon, ASUS, Google; een greep uit de klanten waar de we afgelopen weken unieke video- en socialproducties voor hebben gemaakt. En om dit, samen met de redactionele content, naar een nog hoger plan te tillen kunnen we binnen enkele dagen errrrg tof nieuws met iedereen delen (cliffhangertje!)


Black Friday
Kijkend naar november staat ook de Content Studio uiteraard vol in het teken van Black Friday. En dan in het bijzonder Black Friday Live: de live uitzendingen die vanaf donderdag 22 november op YouTube en Facebook te volgen zullen zijn. Om dit live event technisch in goede banen te leiden is Stefan Marbus aangehaakt, eerder verantwoordelijk voor de wekelijkse streams van Power Unlimited. Verder wordt de aanjaging van de stream via Facebook bots momenteel opgetuigd door Eline, is Maarten druk bezig met het draaiboek, wordt er door Mark Gamble druk gebeld om prijzen en samples te regelen en ontpoppen category managers zich tot ware product-experts om in de uitzendingen aan te schuiven.


Social
Op social vlak is er een start gemaakt met het onder Audiences & Data genoemde Mobile Monkey, om onze Facebook-kanalen van een chatbot te voorzien. Ten opzichte van Chatfuel is deze tool handiger, omdat de tool intuïtiever werkt en we op die nog weken voor Black Friday kunnen beginnen met het intensief gebruiker van de advertentie-tool en lead generation. Dit alles om awareness voor de verschillende Black Friday-activiteiten te creëren, en in het bijzonder de live stream. We zorgen ervoor dat we een database (d.m.v. attributes die we verkrijgen via de chat) maken en gericht mensen via Messenger kunnen benaderen met onze content. Veelbelovend!


SEO
De werkzaamheden zijn de laatste weken verschoven van SEO-onderzoek en -tekstproductie voor de L4's naar SEO-onderzoek en -tekstproductie voor de Content Niveau 2 pagina's, oftewel: extra verdiepende content op Kieskeurig.nl. Met het oog op Black Friday proberen we voor de grootste groepen veel van deze extra content te maken. Daarnaast staat alles vooral in het teken van Black Friday. Er is een speciale pagina, https://www.kieskeurig.nl/blackfriday, die geladen wordt met informatieve artikelen (die ook nog eens seo-geoptimaliseerd zijn), met als doel Kieskeurig.nl zoveel mogelijk te laden voor Black Friday. Lub is daarnaast bezig met een spannend Black (HAT) Friday-project. Daan is degene die namens de redactie de Black Friday-operatie (dus alles wat er voor en tijdens Black Friday moet gebeuren) coördineert.