Smartphonefotografie op vakantie

Zelden maken we zoveel foto’s als tijdens onze vakantie. De overweldigende natuur, de indrukwekkende culturen en natuurlijk het genieten van rust en ontspanning moeten we zorgvuldig vastleggen en met anderen delen. Hoe fotografeer je al die diverse onderwerpen en zorg je dat je met de mooiste vakantiereportage thuiskomt? We geven je een flinke stapel tips!

De juiste compositie


Een indrukwekkend uitzicht komt nog meer tot zijn recht als je goed nadenkt over een duidelijke compositie. De meeste uitzichten kan je indelen in drie lagen: de voorgrond, het onderwerp en de lucht. De verhouding daartussen bepaalt waar je de nadruk op wilt leggen. De regel van derden en de gulden snede worden hiervoor vaak gebruikt. In de meeste telefoons kan je deze compositieregels als een raster over je beeld leggen, waardoor je zelf makkelijk een sterke compositie kan neerzetten.


Fotografeer je met de Huawei P20 Pro? In dat geval kan de AI de horizon perfect recht zetten. Daarnaast geeft de camera automatisch suggesties om je compositie verder te verbeteren, waardoor je die prachtige omgeving moeiteloos kan vastleggen.

Diepte geven aan je landschap


Een mooie aanvulling voor je vakantiereportage zijn een aantal landschapsfoto’s van de omgeving. Als je meer diepte in deze foto’s wilt krijgen, dan kan je het beste werken met een onderwerp in de voorgrond. Je kan voor een subtiel onderwerp kiezen, zoals een bloem, een tak of schelp, maar je kan ook juist een onderwerp kiezen dat alle aandacht opeist, zoals een dier of een mooie auto. Door een laag standpunt te gebruiken, benadruk je dat onderwerp nóg meer, waarbij de achtergrond verandert van onderwerp naar decor.

Geen zorgen over stroom en geheugen


Tijdens je vakantie maak je lange dagen, waarbij je veel fotografeert en filmt. Dan is het zonde als je halverwege de dag zonder stroom komt te zitten! Zorg er dus voor dat je altijd een extra powerbank bij je hebt en dat je regelmatig je foto’s back-upt.


Om ervoor te zorgen dat je geen enkel moment mist, is de P20 Pro uitgerust met een zeer krachtige accu. De hele dag foto’s schieten is dus geen probleem! Ook qua geheugen hoef je je geen zorgen te maken. De Huawei Kirin 970 processor is de snelste processor die Huawei ooit maakte en samen met 6GB werkgeheugen en maar liefst 128GB opslaggeheugen, ben je klaar voor de mooiste vakantiereportage die je ooit gemaakt hebt.

Oogstrelende portretten


Of je nu een selfie maakt op een strandbedje, of een visser langs de kust fotografeert; de kracht van een portretfoto zit altijd in de ogen. Zorg er dus voor dat deze altijd scherp zijn en dat de blik zoveel mogelijk richting de camera valt. Als je dan later nog eens naar de foto kijkt, zullen de ogen als eerste uit het beeld springen.

Variëren tussen close-up’s en overzichten


Waar andere smartphones flink achterblijven met zoom, kan je met de Huawei P20 Pro maar liefst 5x inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dat is ideaal wanneer je tijdens je vakantie bijvoorbeeld wilde dieren van dichtbij wilt fotograferen, of in een tropisch oord een close-up wilt maken van een mooie vlinder of bloem. Zowel overdag als ’s nachts kan je dankzij de kracht van AI volledig inzoomen.


Je kan dus zonder problemen in de avond een stuk van een sfeervolle skyline fotograferen. De details blijven haarscherp. Zo zorg je ervoor dat jouw vakantieboek niet langer vol staat met overzichten, maar dat je heerlijk kan afwisselen met indrukwekkende close-ups!

De beste belichting dankzij drie camera’s


Dankzij de Leica Triple Camera hoef je niet langer een extra camera mee te nemen als je op vakantie gaat. De P20 Pro is namelijk de ultieme vakantiecamera, voor iedere bestemming. In de Huawei P20 Pro vind je Leica’s eerste Triple Camera. Het zijn maar liefst drie camera’s, die onderling uitstekend samenwerken. De krachtige Kirin 970 processor combineert de beelden, waardoor je zeer gedetailleerde en vooral zeer sfeervolle beelden vast kan leggen. Dit kan op elk moment van de dag, maar natuurlijk ook in de nacht!