Handige apps voor smartphonefotografie

Maak je mooie foto’s nog beter dankzij deze handige tools en bewerkingsapps!

Sun Surveyor

Wanneer is het zonlicht op haar mooist en hoe laat starten het gouden en het blauwe uurtje? Met de App Sun Surveyor kan je dat exact achterhalen, voor iedere plek op aarde. Ook de stand van de maan wordt in de app weergegeven. Handig, voor nachtfotografie!

Polarr

Een complete fotobewerking doen binnen een gratis app? Dat kan met Polarr! Corrigeer je belichting, verfijn je kleuren en verscherp de details. De app geeft ook tal van mogelijkheden voor lokale aanpassingen en je eigen filters.

Snapseed

Google heeft een eigen app op om smartphonebewerkingen te verbeteren. Met Snapseed kan je zowel RAW- als JPEG-bestanden aanpassen. De app heeft, naast de standaard bewerkingen, bijzonder veel extra mogelijkheden, zoals huidbewerkingen, dubbele belichting creëren en HDR-samenstellingen maken.

VSCO

Een flinke stapel presets en filters vind je in de app VSCO. Hiermee geef je je beelden direct een vintage of filmachtige look. Ook simpele bewerkingen, zoals croppen, contrast- en belichtingswijzigingen zijn met de verschillende sliders eenvoudig toe te passen.

Facetune

Je selfies snel en mooi bewerken doe je met Facetune! Maak je huid wat zachter, je tanden en oogwit iets lichter en je ziet er weer op je mooist uit.