Dune HD Pro 4K

Wie een stabiele mediaspeler met de nodige aansluitingen wil, heeft aan de Dune HD Pro 4K een goede partner. Hoewel de stevige behuizing geen plek biedt aan een interne schijf, voeg je via een eSata-aansluiting, micro-sd-kaartlezer en drie usb-poorten wel diverse externe datadragers toe. Voor gebruik van apps bevat het menu een koppeling naar Android, zodat je diverse streaming-videodiensten kunt installeren. Via de YouTube- en Netflix-app speel je op die manier 4K-streams af.

Eminent EM7680 4K TV Streamer

We zijn blij verrast zodra we deze speler met de meegeleverde afstandsbediening aanzetten. Na een korte opstartfase verschijnt de populaire mediasoftware Kodi namelijk in beeld. Met deze mediaspeler-software kun je al je films en series in 4K kijken, en worden automatisch afbeeldingen, trailers en ondertitels voor je geregeld. Verder heb je optioneel ook toegang tot de tv-programma’s van NPO.

Nvidia Shield

De Nvidia Shield is een mediaspeler met Android TV die ook dienst doet als console. De binnenzijde bevat de krachtige Nvidia Tegra X1. Via de ingebouwde gamewinkel kun je zelfs 3D-games spelen. Nvidia levert hiervoor een controller mee. Heb je niets met games, dan schaf je voor 199 euro een versie zonder controller aan.