Linksys Velop tri-band

Linksys’ Velop tri-band is al een tijdje op de markt en Linksys heeft op het gebied van updates niet stilgezeten. Er zijn weinig wifi-mesh-systemen zo veel verbeterd als de Velop tri-band. Functioneel gezien is het een praktisch complete prosumer-router geworden, en ook de prestaties zijn verbeterd. Zo is de gevoelige positionering, waar het systeem aanvankelijk last van had, nu opgelost.

NETGEAR Orbi RBK50

De NETGEAR Orbi RBK50 kwam in 2016 op de markt, maar is nog altijd het best presterende wifi-mesh-systeem op de markt. Dat de prestaties zo goed zijn, komt wellicht deels doordat de RBK50 samen met de Orbi Pro nog altijd de enige AC3000-systemen zijn. Omgerekend per node is dit wel het duurste systeem op de markt, maar als die paar tientjes je niet uitmaken, is de prestatiewinst overduidelijk.

TP-Link Deco M9 Plus

Met de TP-Link Deco M9 Plus, een triband-oplossing, probeert TP-Link de intensievere gebruiker naar zich toe te trekken. En met succes, want dit is gemiddeld het snelste AC2200-mesh-systeem. De installatie is kinderlijk eenvoudig en de applicatie werkt soepel. De instellingen verlopen via een app; alleen echte prosumers zullen een webinterface missen. De doorsnee consument zal de uitgebreide opties voor ouders en de extra beveiligingslaag met onder meer de antivirus en firewall zeker waarderen.