NETGEAR ReadyNAS 626X

De NETGEAR ReadyNAS 626X is een krachtige nas met ruimte voor zes schijven. De processor is een krachtige Intel Xeon-quadcoreprocessor. Deze nas is ontworpen voor virtualisatie; de werking van virtuele machines, databases en sommige back-upprogramma’s versnel je via ReadyTIER, een nieuwe voorziening in besturingssysteem ReadyNAS 6.9. Daarmee wordt bestandssysteem-metada gecachet op een ssd-raid. Zo worden kleine bestanden sneller gelezen en geschreven.

Synology DiskStation DS918+

De Synology DiskStation DS918+ is een compacte, van lichte kunststof vervaardigde viersleufs-nas met een metalen binnenkant. Hij is volgens Synology bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven en ‘IT-enthousiastelingen’. Intern heeft deze nas een quad-core Intel Celeron-processor die twee 4K-videostreams tegelijk kan transcoderen. Het Linux-gebaseerde besturingssysteem DSM (DiskStation Manager) heeft een desktop-achtige vensterinterface en is qua functionaliteit uit te breiden dankzij een groot aanbod packages.

Thecus N5810PRO

De Thecus N5810PRO is een krachtige nas voor vijf schijven voorzien van een quadcore Intel Celeron J1900-cpu en 4 GB ram. Het apparaat is ruim voorzien van in- en uitgangen. Zo zitten er naast hdmi-, s/pdif-, usb2.0- en usb3.0-poorten maar liefst vijf gigabit-ethernetpoorten op. Een bijzonderheid is de ingebouwde ‘miniUPS’, die ervoor zorgt dat de nas bij een stroomuitval zorgvuldig wordt afgesloten. De functionaliteit is zeer uitgebreid. Beveiliging, directory-integratie, cloud-toegang en virtualisatie zijn allemaal van de partij!