ASUSTOR AS6104T

De ASUSTOR AS6104T is een nas met vier schijfposities die opvalt vanwege zijn ruime hoeveelheid externe aansluitingen. Door een toetsenbord, muis en beeldscherm aan te sluiten kun je de nas bijvoorbeeld als Linux-pc gebruiken. Je kunt hem via de hdmi-poort echter ook op de televisie aansluiten en de nas als mediaspeler gebruiken. Het ASUSTOR Data Master-besturingssysteem biedt een virtueel bureaublad waarop je applicaties kunt plaatsen. Deze laten zich via App Central eenvoudig installeren.

QNAP TX-431X2

De QNAP TX-431X2 is een nas met vier schijfposities, drie usb3.0-poorten, twee lan-poorten én de eerste nas in ons testlab met een 10 Gbit/s-poort. Om deze snelle poort ook echt te gebruiken, zijn nog wel een SFP+transceiver plus een bijbehorende switch nodig. De Annapurna Labs AL-314-processor is prima geschikt voor alle nas-taken, behalve transcoderen; dat ontbreekt volledig. De grote kracht van deze TS-431X2 zit behalve de keurige hardware in het QTS-besturingssysteem en het enorme aanbod aan uitbreidingen.

Synology DiskStation DS418

Dat de Synology DiskStation DS418 een flinke stap voorwaarts betekent ten opzichte van zijn voorganger, komt door de nieuwe quadcore Realtek RTD1296 ARM-processor in combinatie met 2 GB DDR4-geheugen. Hiermee is dit de eerste Synology in de Value-serie die storingsvrij 4K-video transcodeert. Hiervoor moet je dan wel het Synology Video Station-package gebruiken. Uiteraard krijg je met de DS418 alle mogelijkheden waar Synology om bekendstaat, zoals een groot aanbod aan packages.