AVM FRITZ!Box 6890 LTE

De AVM FRITZ!Box 6890 LTE is een dualband-wifi-router met zowel een xdsl- als een lte-modem. Voor de rest is de 6890 LTE een modem-router met alle opties die je op andere topmodellen van AVM vindt. Via de Uitlijnhulp richt je de lte-antennes, zodat ze een optimale mobiele ontvangst bereiken. Dit wordt grafisch getoond in de webinterface. Handig: als je deze 6890 LTE als dsl-modem gebruikt, functioneert het lte-modem als noodverbinding.

HUAWEI 4G-router B618s-22d

Huawei levert verschillende soorten mobiele wifi-routers. De B618s-22d is een van de krachtigste en biedt ondersteuning voor 4G/lte Advanced Cat 12, ofwel een maximale mobiele downloadsnelheid van 600 Mbit/s en een uploadsnelheid van 50 Mbit/s. Op de voorkant geven acht statusleds allerlei informatie over de verbindingen en de werking van het apparaat. Naast de lte-prestaties zijn ook de wifi-prestaties erg goed. De Huawei heeft een overzichtelijke beheerinterface die helaas niet Nederlandstalig is.

NETGEAR Nighthawk M1 MR1100

De NETGEAR Nighthawk M1 is een echte mobiele router die overal inzetbaar is. Het apparaat is lekker compact en bovendien voorzien van een accu die 24 uur meegaat. Het Dashboard biedt een overzicht van alle verbindingen, het dataverbruik en de belangrijkste instellingen. Interessant is de ‘data offloading’-optie. De mobiele verbinding werkt dan als back-up van een dataverbinding via wifi of ethernet. Valt die verbinding uit, dan wordt direct de mobiele verbinding geactiveerd, zodat het internet niet onderbroken wordt.