Apple Watch Series 4

Gezondheid, dat is het bestaansrecht van smartwatches, en Apple zet daar flink op in met onder meer nauwkeurige hartslagmeting en valdetectie. In een latere fase zou zelfs het maken van hartfilmpjes mogelijk moeten zijn! Het scherm is prachtig en de samenwerking met iOS is naadloos. Alleen dat oncharmante vierkante blok om de pols ... moet dat nou echt?

Fitbit Versa

De Fitbit versa moet je niet vergelijken met een 'traditionele' smartwatch, maar meer zien als sportcoach om je pols. Als sportwearable is de Versa namelijk zeer de moeite waard: activiteiten en slaap worden nauwkeurig bijgehouden en je wordt aangemoedigd daadwerkelijk meer te bewegen. Ook is de prijs een stuk aantrekkelijker dan de meeste smartwatches.

Fossil Q Activist

Wie op zoek is naar een mooi horloge met enkele voordelen van een smartwatch, of een smartwatch die wél elegant is, heeft er met de Fossil Q Activist een uitstekende optie bij gekregen. Omdat het om een hybride-smartwatch met een traditioneel uurwerk gaat, lever je in op functionaliteit, maar win je met het ontwerp en de (duurzame) accuduur. Bovendien is de app van Fossil de moeite waard.