Asus Zenfone 5Z

De Zenfone 5Z oogt als een iPhone, maar het absurde prijskaartje ontbreekt. Voor ongeveer de helft van de prijs van een iPhone krijg je de krachtigste Snapdragon-processor, een luxe bouwkwaliteit en uitstraling, en een prima camera. Alleen laat de software helaas een steekje vallen omdat Asus veel onnodige eigen apps toevoegt.

Nokia 7 Plus

De Nokia 7 Plus is een veelzijdige smartphone voor een acceptabele prijs. Als de halve redactie de Nokia 7 Plus (al voordat het reviewmodel van de smartphone binnen is) overweegt te kopen, dan weet je dat het om een interessant toestel gaat. Qua prijs-kwaliteitverhouding is er niet beter te krijgen. Bovendien biedt Android One je de beste (en veiligste) update-ondersteuning.

OnePlus 6

Hoewel de OnePlus 6 er qua ontwerp niet uitspringt, komt de smartphone zijn beloftes wederom na. Met zijn prestaties, prachtige scherm en Oxygen OS (in combinatie met een up-to-date Android) valt het nauwelijks meer uit te leggen waarom je voor een duurder toestel van Apple, Samsung, Huawei, Sony of LG zou kiezen. Alleen moet je wel rekening houden met een wisselende accuduur, dus zorg dat je je snellader binnen handbereik houdt.