Sony A7R III

De nieuwe A7R kreeg de batterij van de A9, waardoor de lading ten opzichte van zijn voorganger verdubbelde. Ook kwam er een dual-sd-kaart-slotsysteem, waarvan er één snelle kaarten ondersteunt, en het legen van de buffer tijdens het fotograferen werd sterk verbeterd. De camera kreeg een sterk verbeterde autofocus en ook de gezichtsdetectie-autofocus is indrukwekkend. Met 3,69 miljoen heldere scherpe pixels en een snelle refreshrate in de optische zoeker heb je een goed en heel gedetailleerd zicht op je compositie.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

De mooie kleine retrobody van de OM-D E-M10 Mark III voelt stevig aan en is samen met de kleine 14-24-kitlens een mooie camera voor reis- en straatfotografie. Prachtig om te zien hoe Olympus nu ook in een instapmodel een gestabiliseerde 4K-videomode weet te stoppen. De camera schiet ook in 1080P zestig beelden per seconde. De sensor heeft een indrukwekkende vijfassige beeldstabilisatie waarmee je zeer stabiel filmt of tot vier stops langer uit de hand kunt fotograferen.

Panasonic LUMIX DC-G9

De G9 heeft dezelfde micro four thirds-sensor als de GH5, maar dan met een betere en snellere beeldprocessor. Dat zie je terug in de hogere scherpte en betere ruisprestaties. De zoeker heeft een hogere vergroting gekregen, terwijl de resolutie van de zoeker behouden bleef. Met high-res multishot-mode plakt de G9 acht opnames heel snel achter elkaar tot een 80megapixel-beeld. De body heeft een uitstekende vijfassige sensorbeeldstabilisatie die je ook nog eens kunt combineren met de optische stabilisatie van de objectieven.