PENTAX K-1 Mark II

De K-1 II voelt onverwoestbaar aan en behoort qua bouwkwaliteit tot de top. Door de nieuwe accelerator is het mogelijk om foto’s te maken met een iso-waarde tot 819.200. De beeldkwaliteit die de 36,4megapixel-sensor levert, is prima. De beelden zijn groot en contrastrijk, met een fors dynamisch bereik. De ‘Pixel Shift’-functie voor een extra gedetailleerd beeld kun je nu ook uit de hand gebruiken. Als je op zoek bent naar een fullframe spiegelreflex, blijft dit door zijn bouwkwaliteit, beeldkwaliteit en relatief betaalbare prijs een aantrekkelijke camera.

Canon EOS 2000D

De Canon EOS 2000D is een betaalbare instap-spiegelreflex voor iedereen die serieus aan de slag wil met fotografie. Uitgerust met een 24,1megapixel-aps-c-sensor, Digic4+-processor en een iso-bereik van 100 tot 6400. Naast de standaard Auto-standen zijn er nog zes beeldinstellingen en creatieve filters voor als je in een sepia- of zwart-witbui bent. De Canon EOS 2000D levert prima beelden af met een kwaliteit die voor de meeste beginnende fotografen al meer dan genoeg is.

Canon EOS 4000D

De Canon EOS 4000D is een instap-reflex met een wel heel gunstig prijskaartje, bedoeld voor wie de stap naar een ‘echte’ camera wil maken. De EOS 4000D heeft een 18megapixel-sensor, voldoende voor dagelijks gebruik. Verder 9 autofocuspunten, 3fps-burstmodus en 1920x1080-filmresolutie. De bediening is eenvoudig en toch zitten alle functies en technieken die je als beginnend fotograaf nodig hebt op en in de camera. Een spiegelreflexcamera die doet wat-ie moet doen, en voor zo’n bescheiden bedrag is dat gewoon een erg goede aanbieding.