Canon EF 85MM F/1.4L IS USM

Een 85mm-objectief met een groot diafragma is het ideale portretobjectief. De autofocus van deze Canon is, mede dankzij de nieuwe USM-motor, erg snel en stil. De scherpte is niet alleen in het centrum zeer gedetailleerd, ook aan de randen bij open diafragma is die goed. De onscherpte van deze 85 mm is heel prettig voor portretten: zacht, rond en rustig van structuur. Het objectief is tevens stof- en spatwaterdicht, lichter en heeft vierstops-beeldstabilisatie gekregen.

SIGMA 14-24mm f/2.8 DG HSM Art

Deze nieuwe lichtsterke groothoeklens is ideaal gereedschap voor landschapsfotografen, maar ook voor reportagefotografen die in kleine ruimtes en moeilijke lichtomstandigheden werken. Daarbij komt het diafragma (F 2,8 over de hele zoomrange) erg goed van pas. De lens presteert prima als het gaat om vertekening, ook op 14 mm. De uitvoering en beeldkwaliteit van deze kwalitatieve Art-lens zitten op hoog niveau, terwijl de prijs lager is dan bij de concurrentie.

Sony FE 24-105mm F4 G OSS

Het 24-105-bereik is behoorlijk populair en breed inzetbaar. Dit stof- en spatwaterdichte zoomobjectief van Sony is mooi gebouwd, relatief licht en past goed bij een systeemcamera. De beeldstabilisatie werkt uitstekend en levert je ruim vier stops op. Erg handig is de deels programmeerbare knop aan de zijkant, voor bijvoorbeeld het vastzetten van de scherpstelling. De scherpte is in het centrum over het hele bereik goed tot voortreffelijk.