Audio Technica LP-120USB

Een direct drive-systeem met een solide constructie: een belangrijke eigenschap voor platenspelers. De toonarm is in alle richtingen af te stellen, ook in de hoogte, en dat zie je weinig in deze prijsklasse. De draaitafel beschikt over uitgebreide mogelijkheden voor pitch control, extra’s als een 78toeren-functie, een ingebouwde voorversterker en een usb-interface. Geschikt voor de semiprofessionele dj, maar ook interessant voor de veeleisende muziekliefhebber.

Lenco L-3808

Deze direct drive-platenspeler is een aanrader voor mensen die niet de hoofdprijs willen betalen. Hij is geïnspireerd op de veel duurdere Technics SL1200 en beschikt over een element van Audio Technica, heeft pitch control aan boord en dankzij de voorversterker is hij direct op elke versterker aan te sluiten. Via de ingebouwde usb-interface is het maken een opname een fluitje van een cent. Een uitstekende eerste aanschaf voor de beginnende vinyl-dj.

Pro-Ject Audio Essential III

Een snaar-aangedreven platenspeler met een slank en eenvoudig ontwerp. Zoals de naam al zegt, is hij alleen voorzien van de essentiële onderdelen om muziek uit de groeven van een plaat te halen: een goede motor, een soepel lopend lager van het draaiplateau en een resonantievrij plateau. Hij beschikt daarnaast over een solide toonarm en een mooi element – meer heb je in feite niet nodig. Het geluid is top en mooi in balans, zeker in dit prijssegment!