Honeywell Home T6

De slimme thermostaat Honeywell Home T6 is een interessante keuze als je niet te veel wilt uitgeven. De T6 is geschikt voor zowel aan/uit- als OpenTherm-regeling en heeft een prima app. Je kunt de T6 op twee manieren ‘programmeren’: via een traditioneel klokprogramma of via geofencing, waarbij de locatie van je smartphone de temperatuur bepaalt. Een extra handigheidje is de vakantie-instelling, waarmee je de thermostaat gedurende een periode op een temperatuur vastzet.

Nest Learning Thermostat

De fraai vormgegeven Nest Learning Thermostat is beschikbaar in verschillende kleuren en valt op door zijn handige bediening: het naar links of rechts draaien van de ring verandert de temperatuur. Onderscheidend is dat de Nest zichzelf programmeert op basis van je handmatige aanpassingen en aanwezigheid. Mocht dat niet handig zijn, dan kun je het automatisch programmeren uitschakelen. Nest gebruikt een sensor en geofencing om te bepalen of er iemand thuis is.

Tado Slimme Thermostaat V3

Slimme thermostaat Tado V3 is ontworpen met de gedachte dat je de temperatuur zelf nooit hoeft in te stellen. Ben je thuis, dan is het automatisch warm en ben je weg, dan wordt de temperatuur verlaagd en het klokprogramma gepauzeerd. De thermostaat heeft hiervoor een goed uitgewerkte geofencing-mogelijkheid, waarbij je er via het klokprogramma voor kunt kiezen om geofencing op bepaalde tijden te negeren.

Let op: de inmiddels ook verkrijgbare opvolger V3+ heeft een andere app en verlangt een abonnement voor geofencing.