Amazon Echo (2de generatie)

De tweede generatie Echo is een van de populairste smarthome-speakers van dit moment. Het instellen van de speaker via de Alexa-app verloopt probleemloos. Fijn is dat de Echo 2 als een van de weinige modellen een 3,5mm-aansluiting heeft om hem bedraad aan te sluiten op je bestaande speaker(set). De geluidskwaliteit van de Echo 2-speaker is goed genoeg om een woon- of slaapkamer te vullen. Een logische keuze voor wie een slimme Alexa-speaker met goede geluidskwaliteit zoekt, maar geen honderden euro’s wil uitgeven.

Google Home

De minimalistisch ogende Home, de eerste slimme speaker van Google, is vrij compact en misstaat niet in ruimtes als de woon- of slaapkamer. De Home kan hard genoeg om een woonkamer met geluid te vullen, maar op een hoger volume treedt er wel vervorming op. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met de meeste ‘domme’ bluetooth-speakers die voor hetzelfde geld over de toonbank gaan, wat de Home een interessante optie maakt voor wie een betaalbare en goed klinkende Assistant-speaker zoekt.

Sonos One

De sinds kort in Nederland verkrijgbare Sonos One kan worden gezien als opvolger van de Play:1-speaker. Hij lijkt er qua ontwerp veel op en oogt chic en degelijk, maar heeft aan de achterkant een ethernetpoort. De muziek klinkt gebalanceerd, kraakhelder en met lekker veel bas. Ook fijn is dat je twee One’s kunt koppelen voor een stereosysteem. Sluit je de speaker via een Sonos PlayBase of Playbar aan op je tv, dan kun je hem bovendien als surround-speaker gebruiken.