Acer Predator XB271HU

De Acer Predator XB271HU is een luxe, 27 inch grote WQHD-monitor volgens het boekje: snel, met een uitstekend ips-display en vanuit de fabriek geleverd met een keurige kleur- en grijsafstelling. Ook het relatief lage stroomverbruik valt op, en gamers met Nvidia-kaarten zullen de aanwezigheid van G-Sync waarderen. Hoewel de meeste schermen tot 144 Hz gaan, biedt de Acer de optie om het scherm op 165 Hz te klokken.

AOC AGON AG271QX

De AOC AGON AG271QX is een 144Hz-scherm met FreeSync, dat door het gebruik van een tn-paneel scherp is geprijsd. De reden waarom we heel erg te spreken zijn over de AGON AG271QX is dat hij op alle relevante vlakken gewoon goed scoort. Voor een tn-scherm is het contrast met meer dan 1000:1 goed, en ook de kleur- en grijsafstelling is in orde. De constructie van het scherm behoort zelfs tot de beste die we hebben getest.

ASUS ROG Swift PG279Q

Er zijn weinig fabrikanten zo actief op de markt voor gamemonitoren als ASUS. De lange ervaring werkt duidelijk door in de basiskenmerken van de ROG Swift PG279Q. Zo is de voet van deze ASUS uitstekend, de OSD is goed doorontwikkeld en de standaardafstelling is gewoon prima. ASUS zet een uitstekende allround-ervaring neer, met een beeldkwaliteit die uitstekend is voor gamers en keurig voor creatieve werkers, een uitstekende bouw, en een nette maar niet te forse voet.

EIZO FORIS FS2735

DE EIZO FORIS FS2735 is een WQHD-scherm met een fors prijskaartje. Als je het scherm gebruikt voor zowel gaming als dagelijks werk begrijp je waarom het Japanse Eizo een fanatieke groep trouwe kopers kent. De standaardafstelling van het paneel is ongeëvenaard, evenals de optie om extreem ver te kunnen dimmen. Geen ander WQHD-scherm zit zo dicht bij een strakke srgb-instelling als dit model. Dit scherm is direct uit de fabriek dan ook uitstekend bruikbaar voor zeer kleurkritisch werk.