Adobe Première Elements 2018

Als het aankomt op videobewerking, blijft Adobe Première heer en meester. De Elements 2018-versie is wat lager geprijsd en uitgebreid genoeg voor de (semiprofessionele) videobewerker. Met de Organizer heb je al je video’s overzichtelijk en qua functies is Première Elements enorm uitgebreid – of je nu video’s bewerkt van je actioncam, smartphone, fotocamera of videocamera.

Magix Video Deluxe Premium

Wat betreft de bestandsondersteuning valt er niets op Video Deluxe Premium aan te merken. Veelgebruikte containers als m2ts, mov, mkv (h.265/hevc) en vob accepteert deze videobewerker resoluut. Terwijl eerdere versies van Magix’ videobewerker nog weleens stabiliteitsproblemen kenden, is daar nu niets meer van te merken. De huidige editie heeft een vlotte navigatiestructuur en voert bewerkingen soepel uit. De opties zijn behoorlijk uitgebreid en voor audiofanaten is er zelfs ondersteuning voor Dolby Digital-geluid.

OpenShot Video Editor 2.4.1

Wie een laagdrempelige videobewerker zoekt die ook nog eens gratis is, kan OpenShot Video Editor eens uitproberen. Vergeleken met de andere gratis programma’s is de overzichtelijke interface van deze freeware een verademing. Er is ondersteuning voor alle gangbare videoformaten, waaronder vob-bestanden van originele dvd-rips. OpenShot zit verder boordevol slimmigheidjes. Door videofragmenten op de tijdlijn bijvoorbeeld iets te overlappen, creëert de videobewerker automatisch overgangen.