Bitdefender Internet Security

Bitdefender timmert flink aan de weg. Voorgaande jaren wist de securitysoftware van deze Roemeense beveiliger goed te scoren, maar met Internet Security 2019 haalt Bitdefender de maximumscore als het gaat om herkenning én verwijdering van malware. Wat dat betreft heeft Bitdefender een betrouwbare reputatie, wat belangrijk is, maar ook de gebruiksvriendelijkheid verdient een positieve vermelding.

Kaspersky Internet Security

Wie graag zelf aan de knoppen zit als het aankomt op pc-beveiliging, komt uit bij Kaspersky’s Internet Security. Van firewalls tot programma-whitelisting en de werking van de malwarescanner zelf: jij bepaalt! Het knappe van Kaspersky’s Internet Security is dat er een gouden middenweg is gevonden tussen veel functies en instellingen, zonder dat er aan de gebruiksvriendelijkheid wordt getornd. Ook niet geheel onbelangrijk: als het aankomt op het detecteren en verwijderen van malware, dan meet Kaspersky zich met de beste.

Norton Security Deluxe

Als het aankomt op goede pc-prestaties én goede scores voor malwarebescherming, dan valt Norton op. De beveiliger is al jaren afgestapt van versie- en jaarnummers voor hun Security Deluxe-beveiliging, maar werkt met een licentie voor beveiliging die versieloos doorlopend wordt geüpdatet. Zoals dat eigenlijk hoort in de veranderlijke kat-en-muiswereld van beveiliging.