ASUS ROG Crosshair VII Hero (Wi-Fi)

Traditioneel is ASUS uitblinker in bios- en softwarefunctionaliteit, maar ook wat betreft de fysieke afwerking valt het merk op. De ASUS ROG Crosshair VII Hero (Wi-Fi) bevestigt die regel: ASUS blijft simpelweg ongeslagen. Traditioneel spant de prijzige Crosshair-serie ook de kroon in mogelijkheden voor overklokkers en custom waterkoeling. Heb je plannen in die richting, dan is de keuze voor dit bord bijna vanzelfsprekend!

GIGABYTE X470 AORUS Gaming 7 Wifi

Gigabyte heeft de stroomvoorziening en uitstraling van dit moederbord dik voor elkaar. Vooral liefhebbers van veel rgb-verlichting kunnen uit hun dak met dit model, want we zien werkelijk overal verlichting. Gigabyte is een van de weinige fabrikanten die zijn bord voorziet van een echt snelle wifi-implementatie en bluetooth 5.0, dus als je daar waarde aan hecht, heeft deze een streep voor op ASUS en MSI. Een zeer compleet en heel dik aangekleed high-end X470-moederbord.

MSI X470 GAMING PRO CARBON AC

De MSI X470 GAMING PRO CARBON AC is een relatief betaalbaar moederbord waarmee je niet veel inlevert ten opzichte van een duurder model van MSI. Je levert wat fysieke knopjes op het bord in, maar de stroomvoorziening doet er nauwelijks voor onder en het gros van de aansluitingen blijft aanwezig. We missen hier eigenlijk vooral de interne usb3.1-type-c-header, maar zolang de meeste (betaalbare) behuizingen die aansluiting niet bieden, is dat minpunt lang niet altijd relevant.