Update uit de teams

Veel leesplezier
in deze vernieuwde
editie van de LFU!

Zoom.nl

Operationeel is team Zoom.nl druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe trainingen voor de Zoom Academy. Portretfotografie, Fotobewerking en DIerenfotografie zitten in de pijplijn. Die eerste zal komende of volgende week verschijnen. Ondertussen zien we dat de waardering van alle trainingen nog ruim boven de 8 zit, inclusief begeleidende leuke feedback. 


Photokina

We zijn vorige week met het team naar de Photokina geweest. Kjeld van Dijk was namens Kieskeurig aangehaakt. Hoewel de beurs aan kwaliteit verliest hebben we een hoop relaties gesproken. Kjeld heeft namens KK een hoop nieuwe contacten opgedaan. Een en ander zal zeker gaan leiden tot een druk najaar en een hoop afspraken.


Tijdens de Photokina heeft Maarten gezorgd voor videomateriaal en overzag Hans de gehele redactionele planning inclusief zeer snelle berichtgeving via de site, Instagram en Facebook. Op een van de Instagram-streams hadden we zelfs 3000 (!) kijkers tijdens een van  de persconferenties.  

Photokina


Gaming

Het najaar is gestart en de periode van grote releases is aangebroken. We hebben de afgelopen maand dan ook hard gewerkt aan veel mooie branded content programma’s. Naast de doorlopende hardware campagnes mogen we nu ook weer aan de slag met toffe campagnes voor games zelf. Voor de release van Spiderman hebben we flink uitpakt en stond pu.nl een week lang in het thema van deze game. Zelfs de PU nieuwsbrief werd voor de gelegenheid in stijl omgedoopt.

Het kantoor was voor een dag omgebouwd tot een heuse jungle waar je ieder moment Lara Croft kon tegenkomen. Lara was er niet maar wel 6 gelukkigen uit de community die de game mochten spelen voor deze uitkwam. Het zag er waanzinnig uit. En de reacties van zowel de genodigden als van de klant waren lovend.


Het kantoor was voor een dag omgebouwd tot een heuse jungle waar je ieder moment Lara Croft kon tegenkomen. Lara was er niet maar wel 6 gelukkigen uit de community die de game mochten spelen voor deze uitkwam. Het zag er waanzinnig uit. En de reacties van zowel de genodigden als van de klant waren lovend.

VERSTERKING

Sinds 2 weken ondersteunt Jacco Peek 3 dagen per week onze redactie. Jacco is oud stagiair en freelancer voor de game sites en inmiddels ook een bekend gezicht voor de community. Door de komst van Jacco kunnen we de drukte op branded content beter opvangen.  

INSIDEGAMER:

Maart jongstleden zijn wij overgegaan op het nieuwe CMS. Helaas zijn we met deze migratie onze SEO positie kwijt geraakt. Dat is uiteraard frustrerend maar door hard werken en wederom hulp van verschillende expertises binnen Reshift krabbelt Insidegamer weer terug. In juni hadden we nog maar rond de 80.000 unieke bezoekers. Nu tikken we de 120.000 al weer bijna aan. Nog even en we zijn weer terug op de 180.000 waar we vandaag kwamen (en vervolgens natuurlijk er overheen)…


Design

Doordat een aantal toffe campagnes waren doorgegaan rondom de vakantie periode, waren we druk met het maken van een aantal designs voor zowel de presentatie van de campagnes als de uitingen die daaruit volgden. Zo was de de tool voor de Chromebook Selector nog een uitdaging om dat in een korte tijde te ontwerpen en te ontwikkelen, omdat de tool moest gaan werken rond de piek van Back2School. Maar ook voor de Asus Student Survival Guide moesten we nog de laatste puntjes op de i zetten. En we hebben hard gewerkt aan de visuele communicatie van Reshift en is het gerestylde logo voor het diner in de efteling gepresenteerd.


De komende tijd gaan we ons dus verder bezig houden met de uitwerkingen van de huisstijl en werken aan templates voor zowel briefings van projecten als templates voor presentaties in Powerpoint, zodat er een goede leidraad is voor een duidelijke en herkenbare communicatie. Er wordt nog een presentatie gegeven waarin dit zal worden uitgelegd. We zijn nu ook volop bezig met het design voor Black Friday op Kieskeurig.nl, zodat de pagina’s en uitingen voor Kieskeurig.nl ruim op tijd klaar zijn.


Tech brands

Op online gebied is er leuk nieuws te melden dat Joris de online coordinatie-taken van Daan heeft overgenomen. Daan kan zich zo volledig op SEO richten. Om Joris daarvoor vrij te spelen zijn er veel print/online-productietaken van hem aan freelancers overgedragen.


Klein vreugdemomentje van vandaag: onze iPhone Xs-review staat als eerste organische resultaat en in het voorpaginanieuws-blok als je in Google zoekt op iPhone Xs review. Voor wat het waard is en voor zolang het duurt, maar wel lekker!


Ook leuk om te melden is dat we samenwerken met BesteProduct.nl om o.a. onze reviews om te bouwen naar het BesteProduct.nl-formaat, zodat zij ze (in andere bewoordingen dus SEO-vriendelijk) ook kunnen publiceren. Op printgebied hebben we, naast de reguliere uitgaven van Computer!Totaal, Computer Idee, Tips & Trucs en PCM, ook de Computer Onderhoud-special uitgebracht én hebben we in de zomerperiode de specials die we nog ruim op voorraad hadden goed kunnen wegzetten.


Last but not least: de jaarlijkse Tech Awards. Daarin laten we vanuit de clusters Tech, Fotografie en Gaming per categorie de beste producten nog een keer de revue passeren. Leuk voor de doelgroep en leuk voor onze partners die een extra logo kunnen voeren (tegen betaling uiteraard). De inventarisatie van de potentiële winnaars wordt op dit moment gedaan. Dit jaar doen Kieskeurig.nl (plaatsing Tech Awards-logo’s) en BesteProduct.nl (input Award-winnaars) ook mee.


Comparison; Kieskeurig & Besteproduct

Category Management Kieskeurig

· Het game seizoen is begonnen! Vandaag is FIFA 19 uitgekomen, die het de hele maand al goed doet op kieskeurig. Hiervoor hebben we een Flex pagina (inclusief SEO tekst) gemaakt met alle verschillende versies, widgets bij de reviews op de gamer merken, en een campagne op Facebook draaien. Volgende maand staat de release van Red Dead Redemption 2 op de planning (een game van de makers van GTA/Grand Theft Auto) die ook nu al in de toplijstjes terugkomt.

· Productgroepen zoals Beamers, Hoofdtelefoons, Soundbars, Receivers, Speakers, Televisies en Draagbare radio’s laten nu verkeers- en klikstijgingen zien die de komende tijd richting de feestmaanden sterker worden.

· Daarnaast nog even de link naar de complete afspeellijst met alle video’s van de IFA 2018 beurs. Een dikke pluim voor het gehele content- en videoteam die op en na de beursdagen hard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen! https://www.youtube.com/playlist?reload=9&list=PLxS--qg-ObmX9DwY5w-_UKhf5MFDT5TlX


· In september is het wassen/drogen magazine uitgekomen. Hier is ook een onderzoek voor gehouden. Dit magazine kwam precies op het goede moment uit. Vanaf september gaan deze groepen weer meer stijgen. Daarnaast zijn we al druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de feestdagen. Het zal breder worden dan enkel het optimaliseren van de belangrijkste groepen. We delen hier binnenkort meer over!

· We hebben groen licht voor toegang tot GS1 DHZ datapool. Een nieuwe grote contentbron voor de doe-het-zelf productgroepen.

· Stookseizoen is begonnen. Meer nieuwsberichten over cv-ketels en het CV-ketel magazine staat online.

· Kjeld was voor Kieskeurig aanwezig op de Photokina beurs en heeft daar met Wouter en Marcel de samenwerking tussen Zoom.nl en Kieskeurig toegelicht.


SEA
We hebben in september ruim 100 productgroepen omgezet naar onze nieuwe accountstructuur. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we afgelopen maand twee externe SEA-specialisten van marketingbureau Maxlead over de vloer gehad. We hebben hiervoor (zoals velen hebben gemerkt) veel in C64 g
ezeten.

In oktober ligt onze focus op het monitoren van de resultaten van deze productgroepen. Met behulp van scripts proberen we opvallende zaken zo snel mogelijk te ontdekken, zodat we er direct mee aan de slag kunnen (zoals dubbele- of te brede zoekwoorden, zoekwoorden waar veel op wordt geklikt maar die slecht converteren, afgekeurde advertentieteksten).

 

Shopsupport

  1. Met SeeYourHeart.com (dakkoffer247, gpspuntnl.nl) hebben we direct de samenwerking beëindigd vanwege de uitkomst van een testbestelling, veel klachten vanuit consumenten en het niet meer goed bereikbaar zijn.
  2. Susanne start volgende week maandag voor Shopsupport!
  3. Kevin en ik hebben vorige maand een goed gesprek gevoerd met review/testpanel partij The Insiders. Voorheen werden reviews afkomstig van deze partij afgekeurd, omdat de manier voor het uitvragen van reviews niet voldeed aan onze voorwaarden. Na dit gesprek hebben ze de hele communicatie en afhandeling aangepast, zodat wij nu ook de reviews vanuit deze testpanels goed kunnen keuren! 


Marketing

a. Het nieuwe logo voor het Kieskeurig.nl Testpanel staat online. Om het testpanel meer lading te geven, is het voor fabrikanten nu ook mogelijk om Testpanel stickers te bestellen. Deze kunnen ze gebruiken om in showrooms, op de beursvloer of in de winkel te laten weten dat een product is getest door het Kieskeurig.nl testpanel. De testmaand en de uiteindelijke beoordeling staat vermeld op de sticker. LG is de eerste die de stickers gaat gebrui

ken!


Besteproduct

Techniek: we zijn de laatste punten aan het wegwerken zodat we volledig draaien op het Azure hosting account van Reshift. Enkele weken geleden zijn we twee dagen slecht bereikbaar geweest door veel onverwachte errors nadat we de site hadden overgezet. Dat heeft ook wat verkeer gekost waarvan we inmiddels herstellende zijn. 

Redactie: de eerste tets/review vanuit het tech team van Reshift staat online. Dat er nog maar vele mogen volgen. O ja, de IFA was top. Waanzinnig veel afspraken en vele fabrikanten gesproken. 


Audiences & Data

Migratie update is op dit moment dermate ver gevorderd dat de nieuwe structuur in gebruik kan worden genomen. Nieuwe interesses/velden staan klaar voor gebruik voor acties zoals BF. Wat nog openstaat zijn zaken waarbij we in afwachting zijn van derden. Verder worden nu back ups gemaakt van oude velden zodat deze daarna verwijderd kunnen worden. Laatste stap zal het migreren van oude campagne interesses zijn. Wil je hier alles van weten (planning, roadmap) kun je terecht bij Joep. 


Abandoned shopping cart
Joep is een abondened shopping cart flow voor alle producten in de Reshiftstore aan het maken. Omdat we dit willen automatiseren is er een mail in elkaar geknutseld die verbonden is met de productfeed van de Reshiftstore. We zijn momenteel aan het kijken hoe we deze ook daadwerkelijk binnen onze omgeving kunnen gebruiken. We streven ernaar dit zsm in gebruik te nemen.


Fingerprint
Dennis heeft een koppeling gelegd tussen de fingerprint technologie (webtracking) – BigQuery en Copernica. Concreet houdt dit in dat Copernica profielen dus niet alleen herkend kunnen worden op Kieskeurig.nl maar dat deze ook verrijkt kunnen worden met bezoekersgedrag. Hierbij kan gedacht worden aan bezoek aan bepaalde URL’s, maar ook andere zaken als uitgeserveerde banners, clickouts en verder. Wij gaan nu bepalen welke data wij Copernica in willen hebben. Het idee is om dit ook Reshift breed in te gaan zetten. Dit vervangt een gedeelte van de Datatrics functionaliteit. 


Zoom Academy Macrofotografie

Alle marketinguitingen hebben een nieuwe look and feel gekregen. De performance op social media is sterk verbeterd, alleen de conversies blijven nog achter. Hierom loopt er onder andere een groot conversieonderzoek onder de ‘wel kijkers niet kopers’. Volgende week verwachten we de eerste resultaten. 


Brand Awareness onderzoek

Vanuit de fotografie leveranciers zijn verschillende vragen gekomen of wij een brand awareness onderzoek voor ze kunnen uitvoeren. Robin gaat dit opstarten. Daarom is zij nu ook met een delegatie op Photokina aanwezig om alvast wat verkennende gesprekken te voeren.  Als het concept staat gaan we deze onderzoeken niet beperken tot fotografie, maar gaan we deze ook verder uitrollen voor de andere clusters.


Black Friday

Black Friday komt er weer aan en de campagne is in volle voorbereiding. Frank, Emilia en Joep werken aan het opstarten van een mailcampagne waarbij we ook direct profielen gaan verrijken met interesses. 


Leadgeneration Kieskeurig

Binnenkort willen we de prijsalert nog prominenter (lees: via een exit pop-up) gaan aanbieden om leads te genereren voor Kieskeurig. Deze campagne wordt deze maand nog uitgerold.


Salesmarketing
Emma is de huidige presentatie van sales aan het actualiseren. Daarnaast wordt deze presentatie ook ge-update met nieuwe KPI’s, zodat straks iedereen hiermee op pad kan.


Retargeting Facebook Kieskeurig productpagina’s
Joep en Rogier hebben samen een test opgezet om verkeer vanuit Facebook te (re)targetten naar pagina’s van specifieke producten op Kieskeurig. Dit is getest met een kleine productgroep (digitale camera’s). De absolute winst is met € 47,- per week niet groot (€ 112,- CPC+CPM omzet met € 64,- kosten), maar biedt wel perspectief voor een verdere rollout. Joep en Rogier hebben een go gekregen om de komende maand fors in te zetten op het werven van verkeer via FB. Hier zullen een 30-tal groepen voor gaan gebruiken welke of voor veel verkeer zorgen of interessante CPM prijzen hebben. Belangrijk om te vermelden is dat de wens is uitgesproken dat wij daarnaast ook flink profielen gaan werven. 


Congressen/evenementen
Verder gaan we in oktober met een delegatie van de afdeling naar een aantal congressen, evenementen. Waaronder:

4 oktober: Data Driven Marketing Conference
11 oktober: Emerce eDay
16 t/m 18 oktober: Digital Growth


Sales

Omzet: 8.452.640 (93% van het target)

We krijgen 2 nieuwe collega’s: Per 15 oktober start Mirjam van Arendonk & per 1 december start Iva Boon. Beiden zullen als Sales Operator ondersteuning gaan geven aan het salesteam.

Black Friday pakketten: de eerst zijn verkocht!


B2B

Jfall 2018 , 6 & 7 november as was dit jaar al binnen 5 dagen uitverkocht. Maar liefst 1600 Java developers zullen donderdag 7 november de conferentie bezoeken in Cinemec in Ede. Ook de sponsoren en exposanten stonden in de rij om te mogen participeren. Met dit jaar een heuse ‘banken battle’. Na 3 jaar ING als hoofdsponsor van het evenement heeft de Rabobank het stokje van ING mogen overnemen. ABN AMRO had ook graag hoofdsponsor willen worden, maar neemt voor dit jaar genoegen met een co sponsorship. Je raad het al, qua omzet en bezoekers hebben we weer een record gebroken. Zie ook www.Jfall.nl


Inmiddels hebben we ook voor onze andere evenementen het komende jaar de planning inmiddels uitgezet. Het nieuwe event Future Tech [welke volledig gericht op de .Net developers] zal 13 Maart 2019 plaats vinden in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook hier zijn inmiddels de eerste sponsoren voor aangehaakt. Zie www.futuretech.nl


De conferentie TEQnation staat nu gepland voor 15 Maart in de nieuwe locatie de Fabrique te Maarssen. De Fabrique, wat ooit een lijnolie- en mengvoederfabriek is geweest, biedt ons, meer dan de Jaarbeurs, de mogelijkheid de conferentie te laten uitgroeien naar een festival. Meer beleving, meer activiteiten rondom het programma en meer food. We zetten in op + 1000 bezoekers [developers]. www.TEQnation.nl


De conferentie TEQnation staat ook niet meer op zichzelf. Inmiddels is ook het nieuwe online platform TEQnation.com ‘voorzichtig’ gelanceerd. [ik zeg ‘voorzichtig’ omdat, zolang Marc Post nog als fashionexpert staat vermeld, we nog maar niet gaan roepen dat de site online staat. TEQnation.com is het nieuwe all developers platform/community waarbij we naast de conferentie onze dev. community’s continue willen voorzien met het hotste nieuws vanuit de ‘Tech world’ video’s [opgenomen sessies van alle conferenties] , de leukste vacatures, de company of the month webinars , trainingen….. Binnenkort zullen wij jullie verder informeren over dit nieuwe online developers platform…..


De volgende keer dan ook gelijk meer info over de nieuwe website vives.nl, NLJUG bij Code One, HBO-I


Content Studio

Deze maand begon op de IFA in Berlijn, de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa. Daar werkten Reshift, Kieskeurig.nl en Besteproduct.nl samen en gingen we onze klanten langs voor o.a. de Kieskeurig.nl Best Reviewed Tour. Bewegend beeld zien? Kijk o.a. hier, hier en hier.


Ook zijn er twee nieuwe Kieskeurig Magazines uitgekomen. Een over Wassen en drogen, zodat je er altijd lekker fris bijloopt en een over CV-ketels zodat je er, nu het soms wat kouder wordt, lekker warmpjes bijzit. Voor komende maand staan in de steigers: #16 Wearables en #17 Smartphones.


Inmiddels zijn we voor de videoproducties volledig over op Jira (dank aan Jan Hans voor de inregelhulp!) wat betreft de workflow. De laatste ongeregelheden worden momenteel gladgestreken, volgende week zal Elmar nog een korte Jira-training geven aan het CS-team. Uiteraard is iedereen die nog met vragen zit rondom de implementatie van dit systeem bij de CS welkom om aan te schuiven! (voor droge veganistische koeken wordt gezorgd.)


Verder zijn we, naast de reguliere SEO-teksten en –activiteiten, bezig met het verwerken van keywordresearch tot keyword-adviezen. Dit werd eerst door een extern SEO-bureau gedaan maar doen we nu zelf. Hiermee bepalen we welke L4-pagina's en eventuele andere losse pagina’s handig zijn om aan te maken. Doel: hoger in de zoekresultaten komen en meer verkeer naar Kieskeurig.nl trekken.


Op social boekt Kieskeurig steeds meer succes op het gebied van interactie, door een nauwe samenwerking tussen Category Management en Content Studio. Goed voorbeeld is de FIFA 19-post van deze week, inspelend op de lancering van deze game. Eline vroeg op Facebook met wie de Kieskeurig-volgers graag een potje FIFA 19 zouden willen spelen. Simpel, maar doeltreffend. Gericht op een doelgroep tussen de 13 en 35 jaar. Resultaat: 66 reacties, 8 shares en 163 likes. Positieve resultaten waar we de komende maand op verder zullen bouwen.


Klantenservice

Vrijdag was de laatste dag van Susanne op de klantenservice vanaf 1 oktober werkt ze bij Kieskeurig.


Het klantenserviceteam bestaat vanaf maandag uit Tanja, Jacqueline en Hanneke.


Op de klantenservice hebben we een kleine grijp voorraad van de bladen liggen die we nodig hebben voor nazendingen naar onze abonnees en voor intern gebruik. Helaas komt het voor dat we plotseling voor een leeg vak staan en dat we geen vervangend exemplaar naar onze abonnees kunnen sturen. Mocht je grotere aantallen nodig hebben laat dat dan tijdig aan Marco weten die kan daar bij het drukken rekening meehouden. 


Bedankt voor het lezen!

De volgende LFU verschijnt over een maand.