Zoom.nl

UPDATE

Zoom.nl

De Zoom Academy is net vijf maanden onderweg, maar het begint nu ook buiten de Zoom-bunker te borrelen. We hebben een aantal mooie samenwerkingen op de planning staan. Zo kan iedere bezoeker van de Vakantiebeurs –zo'n 100.000 (!!!) een Zoom Academy training reisfotografie volgen. Daarnaast kunnen alle stemmers op de WNF Frans Lanting Award ook een gratis training volgen ter kennismaking. We brengen hiermee de Zoom Academy nu al naar het grote publiek. Met een trackrecord van slechts 5 maanden zijn we hier onwijs trots op. Maar er is meer. We hebben op dit moment voorstellen bij Coolblue en CameraNu liggen waar we direct aansluiten met fotoretail. Ondertussen staan begin november gesprekken gepland met de grote fotografiefabrikanten zoals Sony en Canon. We merken dat het concept van de Academy met groot enthousiasme ontvangen wordt en dat begint nu in ons voordeel te werken.


Het enthousiasme onder de doelgroep is ook groot. Robin van Data & Audience heeft onder de deelnemers en niet-deelnemers aan de Zoom Academy onderzoek gedaan en de Academy roept over het algemeen zeer positieve reacties op. Beide onderzochte groepen staan zeer positief tegenover de Zoom Academy, tegelijkertijd was de belangrijkste feedback dat we meer moeten communiceren over de inhoud en het niveau. Dit hebben we meteen toegepast bij de training Portretfotografie en we zien dat we hiermee meer aansluiten bij de verwachtingen van de doelgroep. Daarnaast staan er nog een aantal optimalisaties op het programma.


Last but not least trekken we een ‘productioneel’ sprintje dit laatste kwartaal. Zoom 10 moest ouderwets uitgebreid worden wegens een grote hoeveelheid advertenties. Zoom 1 / 2 is standaard dubbeldik waarbij we meer artikelen laten maken. Voor de Zoom Academy ontwikkelen we op dit moment de training Fotobewerking en bekijken we of we hier workshops aan toe kunnen voegen. Daarnaast komt er een update van de training Landschapsfotografie.