Baard

Zo krijg (en houd!) je ’n mooie baard.

Ontvang net als 200.000 consumenten de nieuwsbrief!

Maurice Pierôt, van Pierôt Coiffures & Beaute


Een goed verzorgde baard is een mooie baard. Maar hoe pak je dat het beste aan?

Maurice Pierôt van Pierôt Coiffures & Beaute legt het haarfijn uit.

Waarom zou je een baard laten staan?

Een baard verandert echt de vorm van je gezicht. Op het moment dat je bijvoorbeeld je baard wat langer laat, maak je ook je gezicht wat langer. Leuk om te experimenteren wat bij jou het beste staat!

Deel dit op artikel op je socials!

Scheerspullen

Bij de aankoop van scheerspullen moet je er vooral op letten dat het lekker in de hand ligt. Goede scheerspullen gaan bijna een leven lang mee. Klassiekers zijn bijvoorbeeld scheerkwasten met dassenhaar ('badger') of de safety razor, een model dat vanaf de Tweede Wereldoorlog in omloop is. We vinden dit scheermes nu misschien nostalgisch, maar het werkt nog steeds heel goed en gaat lang mee – uiteindelijk is het vele malen goedkoper dan steeds wegwerpmesjes kopen.

Een goede baard kan verder niet zonder baardborstel, daarmee houd je ’m in model. Een baardborstel heeft geen steel – dat is iets voor vrouwen – en past goed in je hand. Neem van ons aan: zo’n borstel hoort echt bij de essentiële uitrusting voor een goed verzorgde baard.

Wat ook niet mag ontbreken is een baardolie. Niet alleen voor de verzorging: je kunt je met baardolie ook perfect scheren. Als je baardolie gebruikt, kun je namelijk precies zien waar de baardgroei stopt; gebruik je scheerschuim, dan is dit moeilijker te zien.

En heb je je gesneden tijdens het scheren? Heel ouderwets maar enorm effectief is een blokje aluin. Dat prikt ontzettend, maar stelpt wel direct het bloeden.

Hoe (vaak)?

Hoe vaak je je baard moet bijhouden hangt vooral af van de lengte. Een korte baard moet je vaker bijhouden en een lange baard, tja … die kun je wat langer gewoon laten doorgroeien.

Of je je baard nu weinig scheert of vaak: denk om de juiste scheerrichting. Je gaat eigenlijk eerst altijd mee met de groeirichting van je baard en pas daarna ga je een beetje schuin ‘tegen de draad’ in.

Trends

We zien wel een tendens dat de baard wat korter is en veel meer vorm heeft. Het scheermes komt er ook wat meer en vaker bij kijken. Ook de snor zien we zelfs weer wat terugkomen. Over het algemeen wordt het allemaal wat zakelijker. Het hele ruige hipster-gevoel, de hele wilde baard: dat heeft zijn langste tijd wel gehad.