Snor

Dat zit wel … juist!

Ontvang net als 200.000 consumenten de nieuwsbrief!

Sjoerd Versluis, van Haarlemse Barbier


De snor is weer helemaal terug van weggeweest. Past elke snor bij iedere man en hoe onderhoud je ’m het best?

Barbier Sjoerd Versluis, van Haarlemse Barbier, legt het tot in de puntjes uit.

S(n)oort zoekt soort

Anno 2018 kan op snorgebied eigenlijk alles, maar dat betekent niet dat alles ook hóeft. Wil je een snor laten staan? Ga dan voor een model dat past bij je persoonlijkheid, de vorm van je gezicht en je (kleding)stijl. Ben je bijvoorbeeld heel sportief en loop je het liefst rond in een trainingsbroek, dan is een nostalgische krulsnor niet de juiste keuze!

Deel dit op artikel op je socials!

Onderhoud

Net als bij de baard draait ook bij de snor alles om het juiste onderhoud. Maar waar bij een baard geldt dat hoe langer-ie is, des te minder omkijken je er naar hebt, is dat bij een snor net omgekeerd. Een lange snor vereist wat meer aandacht dan een heel korte.

Je kunt je snor zelf makkelijk bijhouden met een kleine tondeuse met een klein opzetstukje. Ga zijwaarts met de tondeuse; zet hem niet recht op je snor. Door hem schuin te houden, kom je er makkelijker bij! Ook belangrijk: werk van boven naar beneden.

Gebruik voor lange haartjes waar je lastig bij komt, bijvoorbeeld net onder je neus, een schaartje. En: kijk na het trimmen goed in de spiegel en draai je hoofd verschillende kanten op; zo ontdek je wat makkelijker eventuele haren die je vergeten bent.

Verzorging

Gebruik een verzorgende olie. Die maakt de haren lekker zacht en zorgt dat je minder last hebt van schilfertjes en jeuk. Bovendien geeft zo’n olie je snor een prachtige glans. Je kunt hier overigens ook een baardolie voor gebruiken. Wel zo handig als je ook je baard wilt laten staan!

Styling

Gebruik voor de styling van je snor een wax. Het maakt in principe niet zoveel uit wat voor soort wax, het hangt echt van je wensen af: mag het wat meer glanzen of houd je wat meer van een mattere look? Ook voor styling geldt dat je producten voor je baard ook voor je snor kunt gebruiken en vice versa. Er is eigenlijk maar één uitzondering: wil je een snor met opgedraaide punten, dan heb je echt een stevige wax nodig. Zo’n wax is voor je baard vaak wat té stevig is.

Trends

Wat snorren betreft, kan eigenlijk alles wel tegenwoordig – zolang het maar bij jou als persoon past. Wil je geen doorsnee snor, kies dan bijvoorbeeld voor een wat lagere snor of een krulsnor met opgedraaide puntjes, die rechtstreeks uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw lijkt te komen. Ook populair zijn heel korte snorren en de supersnor: dat is juist een heel grote snor. Heel erg in op het moment is de combinatie wat kortere snor met baard.