Clean shave

Van baard naar babyhuidje.

Ontvang net als 200.000 consumenten de nieuwsbrief!

Mark Stoelman, van Haarlemse Barbier


De clean shave is in opkomst. Hoe zorg je voor een heerlijk glad babyhuidje?

Barbier Mark Stoelman, van Haarlemse Barbier, praat je helemaal bij.

Van baard naar glad? Lees eerst dit!

Heb je een baard en wil je helemaal clean? Om de scheerbeurt zo prettig mogelijk te maken, kun je het beste je baard eerst kort scheren – dus nog niet helemaal eraf. Heb je dat gedaan of heb je helemaal geen baard? Volg dan de volgende stappen.

Deel dit op artikel op je socials!

De voorbereiding

Gebruik een pre-shave-crème of olie zodat de haren wat zachter worden en de huid wat meer voorbereid is. Wikkel je gezicht daarna in een warme handdoek, die je goed dichtvouwt, zodat de stoom van de warmte goed in de handdoek blijft. Er zijn verschillende manieren: je kunt een handdoek natmaken met zo heet mogelijk water en dan uitwringen, of je kunt een natte handdoek ongeveer een halve minuut in de magnetron stoppen. De warme handdoek zorgt ervoor dat de poriën gaan openstaan. Je kunt deze voorbehandeling eventueel nog een keer herhalen.

Scheerschuim

Richting

De afwerking

Maak het scheerschuim aan met scheercrème en een scheerkwast. Goed om te weten: er zijn ook scheercrèmes speciaal voor de gevoelige huid. Gebruik voor dat aanmaken warm water en zorg dat het een goed sop wordt. Kies sowieso een goede scheercrème en scheerzeep, dat is veel fijner werken! Scheer je jezelf het liefst met een echt mes, zoals ook de barbier doet? Ontsmet het dan regelmatig, bijvoorbeeld met alcohol.

Heel belangrijk: zorg dat je altijd met de haarrichting mee scheert. Doe dit in ieder geval tijdens de eerste scheerronde. Zo zorg je ervoor dat de haartjes al voor het grootste gedeelte verwijderd zijn. Ben je nog niet helemaal glad en is je huid niet (te) geïrriteerd? Dan kun je eventueel nog een rondje scheren tegen de richting in. Doe dit wel voorzichtig, want het kan voor wat huidirritatie zorgen.

Heb je ergens een pukkel of pijnlijk plekje huid? Je kunt daar gewoon scheren – maar wel met beleid. Durf je het toch niet aan? Gebruik daar dan een tondeuse en stel die zó in dat de huid net niet geraakt wordt.

Leg na het scheren een koude handdoek op je gezicht; zo trekken de poriën weer dicht. Dep daarna je kin en wangen met – het klinkt naar oma, maar echt – een beetje eau-de-cologne. Dat reinigt namelijk je huid. Gebruik daarna nog een aluinsteen (we weten het: dat klinkt naar opa …). Aluin werkt ontsmettend en herstellend: onderhuidse of oppervlakkige wondjes trekken zo dicht. Breng als allerlaatste stap een beetje talkpoeder op, dat verstevigt je huid. We zeiden het al, een babyhuidje …