Koopgids:
accu-maaiers

Op zoek naar een nieuwe grasmaaier? Uit de statistieken van Kieskeurig.nl blijkt dat de accugrasmaaier enorm in opkomst is. Op deze pagina leggen wij de voor- en de nadelen van deze snoerloze apparaten uit.


Check hieronder de video!

Ontvang net als 200.000 consumenten de nieuwsbrief!

Waarom zou je kiezen voor een accugrasmaaier? Hieronder staan alle pluspunten én alle minpunten overzichtelijk bij elkaar, zodat je zeker weet dat je de goede maaier kiest!

De pluspunten

Accugrasmaaiers zijn er in allerlei soorten en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben een accu of batterij. Dat kent een aantal pluspunten. Je loopt, in tegenstelling tot andere maaiers, niet te hannessen met verlengsnoeren die uiteindelijk moeten leiden naar het elektriciteitsnet.

Je hebt daardoor een hoop bewegingsvrijheid en dit zorgt ervoor dat je makkelijk in iedere hoek je gras kunt maaien. Ook hoef je hem niet bij te vullen met bijvoorbeeld benzine of andere olie. Dat maakt hem niet alleen gebruiksvriendelijk en veilig, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

De minpunten

Accugrasmaaiers zijn doorgaans dus een stuk lichter en stiller dan benzinemaaiers. Minpunten zijn er ook: accumaaiers zijn vaak wat minder krachtig, waardoor ze wat meer moeite hebben met een slecht onderhouden gazon. Ook hebben accugrasmaaiers soms een korte gebruiktijd: afhankelijk van de sterkte van de accu moet je 'm (heel) regelmatig aan de lader hangen. Lastig als je net halverwege bent en geen reserveaccu hebt: dan kun je dus niet verder ...

En de prijs?

Daar komt bij dat een accugrasmaaier vaak wat duurder is dan de traditionele grasmaaiers. Daarbij zit het verschil in niet alleen in de sterkte van de accu, maar ook de breedte van de maaier: hoe breder de maaier, hoe groter het stuk wat je in één keer maait. Heb je een kleine tuin, dan is een machine met een breedte van 30 centimeter voldoende. Heb je een groot gazon, dan is en maaier van 35 of zelfs 50 centimeter een goede keuze. Wat een accu grasmaaier kost , is afhankelijk van type en grootte : voor praktisch iedere tuin is er wel een model beschikbaar. Ga uit van een bedrag tussen de 250 en 800 euro voor de aanschaf van zo’n machine.

In de bovenstaande video hebben we de volgende producten gebruikt. Klik op de maaier voor meer informatie.

Makita DLM431PT2

Gardena Li-40/37

WOLF-Garten AKEJ13650